fondber

Biografi

Maria slog igenom när den första säsongen av Svenska Hollywood fruar sändes på svensk television år 2009. 182 cm lång (190 cm med klackar!), långt, blont, vågigt hår och ljusrosa läppstift. Marias utseende gjorde henne igenkännbar över en natt. Men det var hennes varma personlighet och hennes känsla för humor som gjorde störst intryck hos den skandinaviska publiken.

Idag är Maria inte bara en känd tv personlighet, utan även en framgångsrik designer. Maria Montazami Collection startades 2010, och har sedan dess lanserat flertal kollektioner av kvalitativa läderväskor, plånböcker, accessoarer med mera. Maria har även en egen vinkollektion, Maria Montazami Wine Collection. År 2013 lanserades det första vinet, och idag, bara ett år senare har Maria en fulländad vinkollektion med hela fem viner. En Zinfandel, ett Chardonnay, ett Cava, en Rosé och en Shiraz på Bag-in-Box.

Maria är uppvuxen i Västerås i Sverige. År 1987 åkte hon till Los Angeles för att hälsa på sin syster och trivdes så bra att hon stannade där och jobbade som au pair. Efter ett tag sökte hon ett jobb som servitris på en restaurang där hennes nuvarande man Kamran var chef. De blev kära. Efter några år blev Kamran en framgångsrik mäklare. Idag, mer än 25 år senare, bor de i Orange Country i Södra Kalifornien och har fyra barn tillsammans; Sara, Hanna, Emma och Nicholas. Maria kombinerar sin tid genom att vara en kärleksfull hemmafru och en framgångsrik designer och entreprenör.  Maria har tillsammans med sina äldsta döttrar Sara och Hanna lanserat en egen hemsida TheMontazamis.com, där de bloggar om deras liv.

Maria o Molly bio iphoto sida